Biográfia

Magyar Rózsa nagyszüleinek köszönhetően már gyermekkorában kapcsolatba került magyar tradicionális népdalokkal, csárdásokkal, operettslágerekkel.  A nyári időszakokat főként vidéki rokonainál töltötte, ahol szinte mindennaposak voltak a családi, baráti összejövetelek, események.  Ilyen alkalmakkor főként a szájhagyomány útján terjedő dalok, slágerek biztosították a társaság számára a jókedvet. Elmondása szerint olyan nagy hatást gyakoroltak rá ezek az vigasságok, hogy eldöntötte szeretne minél több ilyen dalt megtanulni, s majd egyszer felnőttként nagyszínpadokon előadni, szórakoztatni a közönséget.

Hogy a zene iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, általános iskolai tanulmányait zenetagozaton végezte el. Zongoratanulmányai mellett az iskola énekkórusában is szerepelt, melynek sikerei a több nemzetközi  kórusversenyeken elért eredmények is díjazzák.

A kórista éveket követően különböző zenekarokban vokalista szerepet töltött be.

2009-ben valósult meg gyermekkori álma, amikor szólóénekesként első alkalommal lépett színpadra. Repertoárjában azok a dalok szerepeltek, melyeket kiskorától kezdve nagyon szeret és magáénak érez, így például János legyen; Hétre ma várom a nemzetinél; Túl a tiszán.  „Nagy boldogság számomra, hogy a közönség milyen önfeledten és boldogan szórakozott dalaimra.”-emlékezett vissza az első, egyben sorsfordító fellépéséről Rózsa. Az első bemutatkozó fellépésén tapasztalt sikereknek köszönhetően rövid időn belül további sikeres színpadi szereplések következtek.

2010. április 7-én megjelent első, egyben bemutatkozó nagylemeze, melyre a sokak számára közismert és kedvelt dalok mellett vadonatúj szerzemények is felkerültek. Magyar Rózsa nem csak szívében és dalaiban őrzi és adja tovább a magyar népi hagyományokat, hanem színpadi megjelenésével is alátámasztja előadói üzenetét.

2011. június 19-től zenés, szórakoztató show-műsorral jeleskedett az Echo TV-n “SlágerFesztivál Magyar Rózsával” címmel, ahol hétről-hétre a könnyűzenei élet legnagyobb sztárjaival várta a kedves nézőket.

A közönség szeretetének és támogatásának köszönhetően 2012 októberében megjelent második nagylemeze “Tiszta szívvel” címmel.

2012. december 31-én debütált Rózsa Kívánságpercek című, új zenés műsora a Muzsika TV-n, mellyel ezentúl a hét valamennyi napján találkozhatnak a kedves nézők.

2013. április 7-én a közönség kérésének megfelelően megjelent első DVD-je “Elindultam szép hazámbúl…” címmel, mely az addig megjelent összes videó klipjét tartalmazza.

2014. július 19-én életet adott első kislányának, Petrának.

Még ugyanebben az évben megjelentette első DVD-jét “Elindultam szép hazámbúl…” címmel, melyre a meglévő videó klipek kerültek fel.

2015. december 7-én megjelent harmadik nagylemeze “Dalok erdejében” címmel, melyen az előző kettőhöz hasonlóan szerepelnek közismert slágerek, népdalok, csárdások és operettek, valamint saját szerzemények is. Írt dalt kislányához és édesapjához is.

2017. február 20-án megszületett második kislánya, Eliza.

A közönség kérésének megfelelően november 9-én megjelent második videó klipeket tartalmazó DVD-je “Dalok az élethez” címmel.

2020. december 31-én megjelent negyedik nagylemeze „Nyitott lélekkel” címmel. Rózsa most sem változtatott szokásain. A feldolgozások mellett ismét felkerültek saját szerzemények is. A Muzsika TV-n immár 8. éve továbbra is teljesíti a nézők kéréseit Kívánságpercek című műsorában.

Scroll to Top